Om mig

Skylten du klickade på för att komma till denna text är faktiskt en riktig skylt, som jag har i min verkstad.
Och den stämmer såå!!!
"Crafts Forever - Housework Never"
I svensk översättning blir det ungefär:
"Hantverk Alltid - Hushållsarbete Aldrig"

Och det är verkligen så, att mycket hushållsarbete får stryka på foten, för att jag bara vill lägga all tid på att få pyssla!
Att skapa saker med vad det än må vara för material och medel är det bästa jag vet!

Som tur är har jag en väldigt tålmodig man (som t ex stryker sina egna skjortor) och en lika tålmodig dotter, som aldrig klagar över överhopade pysselhögar eller faststuckna fästkuddar under fötterna.
T o m hunden vår är tålmodig, med en matte som tar lunch i tid, lika regelbundet som vädret! Hon väntar tålmodigt på sin lunch de dagar matte har inspiration som flödar och blir uppslukad av vad hon gör, i den grad att saker som klocka och hunger bara försvinner.

Jag bor i Ramnäs (nära Surahammar, 3 mil norr om Västerås), tillsammans med min underbara man och underbara dotter. Och så förstås vår stora Bluemerle-Sheltie, Nova.

Jag är utbildad tapetserare och hade under många år en tapetserarverkstad i Västerås. Men så träffade jag min drömkarl och vi bestämde oss för att flytta till hus lite mer lantligt och hittade vårt drömhus i Ramnäs.

Vi har vår tomt insynsskyddad med skog alldeles intill, så vi har fåglar och rådjur runtom oss i massor.
Vi trivs så med var vi bor, att vi brukar säga att vi ska begravas på tomten.

Och att trivas där jag bor är jätteviktigt för mig. Jag är en riktig hemmagris! Längtar aldrig efter resor t ex. Jag vill trivas med mitt hem och min vardag, så jag inte längtar bort. Och har sådan tur att jag nästan alltid trivs väldigt mycket med min vardag.

En stor del av min vardag är fylld med pyssel av alla de möjliga slag. Just nu är scrapbooking mest på tapeten. Eller papperspyssel kanske jag ska säga. Jag älskar att göra kort, tavlor, album, mm. Det finns så mycket fina papper att skapa av.

Men jag har sytt lapptäcken, kläder, kuddar, mm. Hållit på med inredning och renovering, broderat, målat, gjort kakel i lera, dockor av olika slag och massor av mera.

Jag tycker om att skapa med händerna helt enkelt.
Jag har lätt att få idéer på vad man skulle kunna göra för saker. Fastän jag bara har tid att omsätta 1/10 av vad jag har idéer till, har jag ofta svårt att slutföra mina projekt.
Min stora akilleshäl.

Jag behöver bara se, att det här blir bra när det blir färdigt, så vill jag på och prova nästa idé!

Kurser tvingar mig som tur är till riktiga avslut. Det är bra och kul!
Likaså är kurser roliga att hålla för att jag får träffa så mycket roligt folk! Av alla de sorter! Men samtidigt likasinnade i att de alla gillar att pyssla.
Och man behöver se att det finns fler där ute som klipper och klistrar som galningar. För galen känner jag mig ofta.
Till vilken nytta, undrar jag ibland. Vad håller jag på med?

Men så tänker jag. - Det här mår jag bra av.
Och är det inte vad livet går ut på? Att göra saker man mår bra av. Och mår jag bra, vill jag hjälpa min omgivning att må bra också. Så t o m andra mår bra av att jag pysslar!
Så det är nog inte så dumt att jag klipper och klistrar, trots allt!

Kanske är det något riktigt bra för dig med!?

Det blev en lång berättelse detta. Hoppas du nu har åtminstone en liten aning om vem jag är. Jag hoppas du vill gå på någon av mina kurser, så jag får en liten aning om vem du är.
Kram till alla som behöver det och...

- må inspirationen vara med dig!
Vi är fortfarande i startgroparna med denna blogg, så det är många texter och bilder vi önskar vore klara igår.

Hoppas du har tålamod...